Chili sin carne - mexicansk kødfri bønnegryde

En lækker og fyldig version af den kendte chili con carne - uden kød. Denne version er fyldt med grove grøntsager, gerne i lidt rustikke stykker, så gryderetten får lidt karakter og konsistens. Retten er krydret, men ikke for meget til at børn ikke kan være med. Men igen, foretrækker du det hot, kan du altid tilføje lidt chili eller endnu bedre smage den til med en spicy røget mexikansk chili sauce. Server din chili sin carne som den er eller med en masse toppings til og brød/ris til.

Hovedret til 4 - forberedelsestid 25 min + 30 min - 1 time kogetid

Ingredienser:

2 gule løg
2 store gulerødder
½ knoldselleri
3 stilke blegselleri
5 fed hvidløg
1 stor grøn peberfrugt
75 g semi dried tomater
1 dåse eller 250 g forkogte bønner*, jeg har brugt black beans, men du kan bruge kidneybeans eller andre små bønner
6 spsk. Olivenolie
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. Stødt spidskommen
1 tsk. Tørret oregano
1 tsk. Røget paprika eller sød paprika
1 kanelstang
2-3 laurbærblade
2 tsk. Sukker
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør: 

Avocado i skiver
Mango i tern
Frisk koriander
Creme fraiche
Tortillachips
Evt. chili sauce

1. Hak løg, gulerødder, knoldselleri og blegselleri groft. Hak hvidløg fint. Skær peberfrugten i tern og de semidried tomater i mindre stykker. Dræn vandet fra bønnerne. 

2. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt resten af grøntsagerne og semi dried tomater undtagen peberfrugten. Svits det hele i et par minutter til og tilsæt herefter bønner og hakkede tomater. Fyld dåsen med hakkede tomater med vand, rør evt lidt rundt i dåsen så du får alle resterne med og tilsæt vandet til gryden. Tilsæt herefter krydderier, kanelstang og laurbærblade. Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber. 

3. Kog det hele op, gerne med låg på i et par minutter, og sæt den ind i din Cook It og lad den koge videre. Retten er klar efter 30 minutter, men kan sagtens stå i 1-1,5 time alt efter hvor mør du vil have dine grøntsager.

4. Server din chili sin carne med forskellige tilbehør til, samt brød eller ris til. 

Tip: Retten er fyldig i sig selv, men ønsker du at tilsætte kød, kan du sagtens tilføje noget oksekød (ca. 250 g) i små tern eller i strimler. Steg blot kødet sammen med løg og hvidløg, så det lige bliver brunet lidt af. 

*Du kan sagtens koge dine egne bønner, gerne i din Cook it. Husk blot at sætte dine bønner i blød i ca. 8-12 timer før du koger dem. Se evt på vores side Gode råd med Cook it for at læse mere om hvordan du koger bælgfrugter i din Cook it.

Forrige
Forrige

Stifado - græsk lammegryde

Næste
Næste

Halloumi stroganoff-ish