Halloumi stroganoff-ish

Det her er en vegetarisk udgave af den klassiske stroganoff. Den klassiske variant af denne ret bruger oksekød, men du kan også bruge kyllingekød. I denne vegetariske variant har vi brugt halloumi. Vælger du at bruge kød, erstat blot mængden af halloumi med kød. Denne her variant af den krydrede paprikagryde smager helt fantastisk og er dejlig cremet med masser af fløde. Du kan evt. tilsætte lidt grove grøntsager såsom knoldselleri eller gulerødder til saucen. Retten smager skønt sammen med en grøn salat, fx. en knasende sprød grønkålssalat.

Hovedret til 4 - forberedelses 25 min + 15-20 min kogetid

Ingredienser:
4 spsk. olivenolie
400 g halloumi, i skiver*
2 løg, i tern
200 g markchampignoner, i skiver
250 ml fløde
2 tsk. sød paprika
2 spsk. tomatpuré
2 tsk. sennepspulver eller dijonsennep
1 spsk. æblecidereddike
2 fed hvidløg, finthakket eller revet
½ dl finthakket estragon eller bredbladet persille
salt og peber
evt. lidt fond eller vand

tilbehør:
ris eller kartoffelmos
grøn salat

1. Varm en gryde op med lidt af olivenolien og steg halloumi-stykkerne lidt ad gangen på hver side, så de får farve. Tag dem af panden og læg dem til side.

2. Tilsæt evt. mere olivenolie på panden og svits løgene indtil de er bløde. Tilsæt de skivede champignoner og steg dem i et par minutter.

3.Tilsæt derefter fløde, paprika, tomatpuré, sennepspulver/dijonsennep, æblecidereddike, hvidløg og estragon. Tilsæt halloumi-stykkerne tilbage i gryden og smag det til med salt og peber.

4. Kog det hele op, gerne med låg på i et par minutter, sæt den i din Cookit og lad den koge videre i ca. 15-20 minutter. Du kan evt. justere konsistensen af saucen til med lidt ekstra fond eller vand, hvis du synes at saucen er for cremet.

5. Server din halloumi stroganoff varm sammen med ris eller kartoffelmos, og gerne med en grøn salat til.

*Halloumi er en ost oprindeligt fra Cypern, og har den fantastiske evne at være stegefast, dvs at den ikke smelter helt. Den har til gengæld en lettere knirkelyd, som forsvinder når den bliver varmet igennem.

Forrige
Forrige

Chili sin carne - mexicansk kødfri bønnegryde

Næste
Næste

Marokkansk grøntsagsgryde