+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Gratis fragt

+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Vegetarisk bolognese

Vegetarisk

Bønner

Parmesan

Kødsauce er en favorit blandt børnefamilier og et sikkert hit! Denne version kan laves vegetarisk med belugalinser, som giver lige så stor smag som kød. Vi synes, at denne vegetariske variant ikke kun er velsmagende, men også lige så hurtig at forberede som den traditionelle opskrift. Den er perfekt til en travl hverdag, hvor du stadig ønsker at servere en lækker og tilfredsstillende ret for hele familien. Med den rigtige krydring og tilbehør bliver denne pastasauce en sikker vinder, som både børn og voksne vil elske!

Til 4 personer

20 min

20 min

Ingredienser

2 store løg eller flere mindre

Masser af olivenolie til at stege i

1-2 gulerødder, revet på det grove rivejern

6 fed hvidløg

Chiliflager (start med et forsigtigt drys)

Timian, ca. 1 spsk. frisk timian eller 1 tsk. tørret

2 spsk. tomatpuré fra tube eller dåse

Rødvin, ca. 1,5 dl

0,5 dl fløde

Ca. 400 g hakket tomater

Et par laurbærblade

1 dl bouillon dobbelt koncentreret

150 g belugalinser

Revet parmesan

Fremgangsmåde

1.

Snit løg og hvidløg fint og svits ved medium varme med masser af olivenolie.

2.

Tilsæt revet gulerod, chiliflager, timian og et stort skvæt olie til at svitse videre i et par minutter. Tilsæt tomatpuréen og svits videre.

3.

Tilsæt rødvin og lad koge op, så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde, laurbærblade, hakket tomat og bouillon. Når det igen koger, sætter du gryden i Cook it i 10 minutter.

4.

Skyl belugalinserne og hæld dem i gryden. Når den igen koger under omrøring, sætter du gryden i Cook it i 20-25 minutter. Tjek efter 20 minutter, om du synes, at belugalinserne er kogte. Kog evt. videre. Hvis du ønsker bolognesen mere flydende, så kog op med lidt vand og kog evt. videre i Cook it i 5 minutter mere.

5.

Smag saucen til med masser af peber & salt og eventuelt sukker, chili, god eddike og ekstra smør/olivenolie, hvis det behøves.

Server med pasta, parmesan, friskkværnet peber og en god salat. Pynt evt. med basilikum blade eller persille ved serveringen. Og drik resten af rødvinen til - Bon appetit :)

Mere for mindre

Vil du gerne spare tid, energi og penge?

Spar op til 70% energi

Bæredygtigt valg for miljøet

Farvel til brændt mad

Energistyrelsen anbefaler Høkasse-metoden

Køb Cook it her

Hartmann & Family

CVR-nr.: 18134799

Følg os på SoMe

Copyright © 2024 Cook it. Alle rettigheder forbeholdt.