Cook it er ideel til at tilberede bælgfrugter. Kog en stor portion, og stil den i køleskabet i kogevandet. Den kan holde sig i flere dage, så du har altid noget klar til en middag, til at give en salat tyngde eller til at bruge i en sammenkogt ret. På den måde kan du ganske let følge Fødevarestyrelsens anbefaling om at spise flere bælgfrugter.
Erfaring viser, at kikærter, belugalinser, røde linser, grønne linser og puy-linser bliver færdige på den tid, der står på posen. Bønner og kikærter skal dog sættes i blød og derefter koges i 45-60 minutter, afhængigt af bønnetypen, som f.eks. sorte bønner, røde bønner og hvide smørbønner.
Mange bælgfrugter indeholder lektiner, som kan give maveproblemer, hvis de ikke bliver ordentligt nedbrudt under kogningen. For lektinholdige bønner er det vigtigt, at de koger ved minimum 90°C i op til en time. Da dette ikke altid står på poserne, bør du koge bønnerne i 15 minutter, inden du sætter dem i Cook it, eller give dem et opkog efter en halv time. Smag dig frem, for at sikre, at de er ordentligt møre.