+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Gratis fragt

+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Speltotto

Vegetarisk

Parmesan

Ærter

Speltotto er en nordisk version af den klassiske risotto, hvor arborio-ris erstattes med spelt. Denne lækre ret tilbyder en cremet konsistens og en unik smag, der gør den til en spændende variation af den traditionelle italienske ret. I modsætning til den klassiske risotto, hvor der anvendes stivelsesholdige arborio-ris, bruger vi i denne version spelt, hvilket giver en dejlig nutidig vri. Ved tilberedningen kan du følge et smartere princip, hvor det meste af væsken tilsættes på én gang. Dette gør det muligt at undgå at stå ved gryden og røre hele tiden, så du kan spare tid og energi. Resultatet er en let og lækker speltotto, der er perfekt til både hverdags- og festlige anledninger!

Til 4 personer

15 min

30 min

Ingredienser

2 mellemstore løg eller 1 stort løg

Olivenolie til stegning

280 g perlespelt (perlebyg kan også bruges)

1 dl hvidvin

5,5 dl kraftig fond (grøntsags- eller kyllingefond, dobbelt op i tilsat mængde koncentrat)

4 spsk. mascarpone

2 dl revet parmesan

Revet skal fra 1 citron, men kun saft fra ca. den halve

Salt

175 g ærter

Fremgangsmåde

1.

Skyl perlespelten i koldt vand og lad den dryppe af i en sigte.

2.

Pil og hak løget og svits det, til det er klart. Tilsæt spelten og svits den med i et minuts tid under omrøring.

3.

Tilsæt hvidvinen og lad den koge af under omrøring.

4.

Tilsæt 5,5 dl fond og lad det koge op under omrøring. Når det koger, så skru ned og læg låget på, så låget bliver varmt. Sæt gryden i Cook it i ca. 30 min.

5.

Mens gryden står i Cook it, kan du lave salat og tø ærterne op og rive parmesan og citronskal, samt presse den halve citron.

6.

Smag dig frem efter ca. 30 minutter, om du synes spelten er kogt tilstrækkeligt. Spelten må godt have lidt bid. Der er formentlig lidt væske i bunden af gryden, når spelten er kogt tilstrækkeligt, men det er fint, det giver en god konsistens.

7.

Når du er tilfreds med spelten, tilsætter du mascarpone, revet parmesan, revet citronskal og citronsaft, samt ærter. Tilsæt ikke al citronsaften på én gang, men smag dig frem. Tilsæt evt. lidt salt. Gem lidt citronskal, parmesan og ærter til at pynte med.

8.

Det hele tager ca. 45 min, men speltottoen står og passer sig selv i ca. 30 minutter.

Speltottoen drysses med revet parmesan og evt. lidt citronskal. Den er en ret i sig selv, men sammen med en grøn salat og evt. et stykke italiensk skinke og resten af hvidvinen bliver det et festmåltid.

Mere for mindre

Vil du gerne spare tid, energi og penge?

Spar op til 70% energi

Bæredygtigt valg for miljøet

Farvel til brændt mad

Energistyrelsen anbefaler Høkasse-metoden

Køb Cook it her

Hartmann & Family

CVR-nr.: 18134799

Følg os på SoMe

Copyright © 2024 Cook it. Alle rettigheder forbeholdt.