+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Gratis fragt

+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Risengrød

Grød

Jul

Kanel

Risengrød og høkasse er tæt forbundet. Mange husker at sætte risengrøden under dynen, som deres bedstemor gjorde. I en moderne høkasse bliver risengrøden færdig lige så hurtigt som på komfuret – uden risiko for spild i sengen. Det er en nem og energibesparende måde at lave en klassisk ret på, og du undgår, at grøden brænder på eller koger over, mens den står og færdiggøres helt af sig selv.

Til 4 personer

5-10 min

60 min

Ingredienser

180 g ris

2 dl vand

1 liter mælk

Lidt salt

Tilbehør

Smør

Kanelsukker

Fremgangsmåde

1.

Skyl risene og kog dem i et par minutter med vandet.

2.

Tilsæt mælken og kog op under omrøring.

3.

Når mælk og ris har kogt et par minutter under omrøring, sætter du gryden i Cook it og lader den stå i ca. 1 time.

4.

Grøden er færdig efter ca. 1 time, men kan godt stå længere tid i Cook it. Giv grøden et opkog og tilsæt salt. Når saltet skal tilsættes, så samler grøden sig. Så er grøden færdig.

Tips

Risengrød serveres traditionelt med et godt drys kanel og en smørklat. Æblemos er også godt til risengrød, er der nogen der synes. Så hermed er det tips bragt videre :)

Ifølge Fødevarestyrelsen skal man ikke lade risengrød stå så længe, at temperaturen bliver under 65 °C. Det svarer til, at du ikke skal lade risengrøden stå mere end 5 timer i Cook it.

Mere for mindre

Vil du gerne spare tid, energi og penge?

Spar op til 70% energi

Bæredygtigt valg for miljøet

Farvel til brændt mad

Energistyrelsen anbefaler Høkasse-metoden

Køb Cook it her

Hartmann & Family

CVR-nr.: 18134799

Følg os på SoMe

Copyright © 2024 Cook it. Alle rettigheder forbeholdt.