+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Gratis fragt

+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Ribollita

Vegetarisk

Suppe

Bønner

Ribollita er en toscansk bondesuppe med bønner, parmesan og palmekål. I denne chunky version er suppen smagt til med en lille smule vermouth og masser af parmesan, hvilket giver en helt speciel og dyb umami-smag, især fra parmesanskorpen. Den anbefalede kogetid er ca. 60 minutter, da dette hjælper med at koncentrere smagen af suppen, men hvis du er i tidsnød, kan du sagtens forkorte kogetiden. Server den varme ribolita med sprøde brødstykker—det er et must at riste brødet helt sprødt i olivenolie for at tilføje ekstra smag og give et lækkert crunch til retten. Denne suppe er ikke bare mættende, men også en skøn repræsentation af toscansk husmandskost.

Til 4 personer

30 min

60 min

Ingredienser

2 løg

3 gulerødder

2 stilke bladselleri

8 fed hvidløg

½ dl olivenolie

½ dl vermouth

400 g tomater eller 2 dåser flåede tomater*

25 g persille

1 liter grøntsagsbouillon

250 g forkogte hvide eller borlotti bønner

150 g ribbet palmekål, uden stilk

8 skiver surdejsbrød (ca. 2 skiver pr. person)

1-2 fed hvidløg

75 g parmesan

Evt. lidt (hjemmelavet) pesto

*Bruger du flåede tomater i stedet for friske tomater, skal du blot lade de flåede tomater dræne i en sigte over en skål. Klem tomaterne en anelse så det meste af væsken kommer ud. Det er tomatkødet vi gerne vil have, og ikke så meget væsken.

Fremgangsmåde

1.

Hak løget fint. Skær gulerødderne og bladselleri i skiver. Hak hvidløget groft. Lav et snit i bunden af tomaterne og stil dem i kogende vand i en skål. Fjern skindet af tomaterne og hak dem groft. Pil bladene af persillen, læg dem til side, men hak stilkene helt fint.

2.

Varm en gryde op med olivenolien, sauter løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg indtil løgene er blevet gennemsigtige. Tilsæt vermouth og lad det koge ind. Skær parmesan skorpen af og læg den ned i gryden.

3.

Tilsæt de hakkede tomater, persillestilkene, grøntsagsbouillonen og bønnerne til gryden. Smag til med salt. Lad det koge op i de sidste par minutter med låg på, så låget er varmt inden gryden kommer ned i din Cook it.

4.

Stil din gryde med låg på ind i din Cook it, og lad den koge videre i ca. 60 minutter. Hak palmekålen og persillen groft og tilsæt det til din suppe de sidste 10 minutter af kogetiden.

5.

Forvarm din ovn til 220 grader. Smør dine surdejsbrødskiver med rigeligt olivenolie på begge sider og rist brødene i ovnen til de er helt sprøde og gyldne.** Når du kan røre ved brødene gnider du let med et fed hvidløg over. Skær dem evt ud i mindre stykker.

6.

Server suppen varm med ristet brød, masser af friskrevet parmesan, evt pesto og et køligt glas hvidvin til.

**Denne metode er den mest originale, men den kræver at du tænder en hel ovn. Det kan selvfølgelig være tidsbesparende, hvis du skal servere suppen for mange. En mere energibesparende metode er at riste dit brød på en brødrister først og derefter gnide det med hvidløg, og dryppe det med olivenolie efterfølgende.

Mere for mindre

Vil du gerne spare tid, energi og penge?

Spar op til 70% energi

Bæredygtigt valg for miljøet

Farvel til brændt mad

Energistyrelsen anbefaler Høkasse-metoden

Køb Cook it her

Hartmann & Family

CVR-nr.: 18134799

Følg os på SoMe

Copyright © 2024 Cook it. Alle rettigheder forbeholdt.