+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Gratis fragt

+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Pocheret torsk

Fisk

Nytår

Stenbiderrogn

Pocheret torsk med sauce blanquette er en skøn og lækker forret til nytårsaften, der egner sig perfekt til at imponere dine gæster. Denne ret laves uden stress i din Cook it, så du kan fokusere på at nyde aftenen. Torsken pocheres, mens du forbereder en fyldig sauce smagt til med purløg og masser af stenbiderrogn. Forbered saucen i forvejen, men husk at vente med at tilsætte rogn og purløg lige inden servering, da stenbiderrognen ikke skal koge. Hvis saucen skiller, kan du nemt få den tilbage i fin stand ved at give den en tur med en blender eller stavblender, inden den varmes op igen til en lun temperatur (men ikke koge!). Denne delikate ret vil helt sikkert gøre din nytårsaften endnu mere festlig!

Til 4 personer

25 min

10 min

Ingredienser

600 g torsk eller anden hvid fisk

Salt og sukker

2-3 laurbærblade

10 peberkorn

Evt. 2-3 skiver citron

Sauce blanquette

200 g smør

2 dl fiske- eller hønsefond

1 helt æg + 1 æggeblomme

2 spsk. cremefraiche 38%

1 tsk. honning/sukker

200 gram stenbiderrogn

30 g purløg, fintsnittet

½ citron, saften heraf

Salt og peber

Fremgangsmåde

1.

Skær torske stykkerne i enten fire eller otte stykker. Drys torskestykkerne med salt og ca. 2 tsk. sukker. Lad det stå og trække i ca. 10-20 min.

2.

Kom smør og fond i en lille gryde og smelt smørret. Rør æg, æggeblomme og cremefraiche sammen og blend det med en stavblender eller i en blender. Hæld den varme smørblanding til æggeblandingen i en tynd stråle mens du blender.

3.

Hæld saucen tilbage i gryden. Smag til med en lille smule honning/sukker, citronsaft, salt og peber. Saucen må ikke koge, men må gerne holdes lun over svag varme.

4.

Fyld en gryde op med vand, så det kan dække fisken. Kog det op og tilsæt hele peberkorn, laurbærblade og evt et par skiver citron. Husk at varme dit låg op. Læg fisken ned i lagen og lad den pochere i ca. 10 min i Cook it. Fisken er klar efter 10 minutter men kan sagtens ligge i lagen i op til 30 minutter.

5.

Bland purløg og stenbiderrogn i din sauce blanquette. Tag fisken op af gryden, anret på en tallerken og server sammen med den lune sauce.

Mere for mindre

Vil du gerne spare tid, energi og penge?

Spar op til 70% energi

Bæredygtigt valg for miljøet

Farvel til brændt mad

Energistyrelsen anbefaler Høkasse-metoden

Køb Cook it her

Hartmann & Family

CVR-nr.: 18134799

Følg os på SoMe

Copyright © 2024 Cook it. Alle rettigheder forbeholdt.