+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Gratis fragt

+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Persisk risdessert

Dessert

Grød

Vegetarisk

Vi kalder denne opskrift “Luksus risengrød.” Denne risdessert er kogt op med en herlig kombination af fløde og mælk, hvilket giver den en ekstra cremet og silkeblød konsistens. Efter kogningen røres risengrøden op med smør og æggeblommer, hvilket gør den til en lidt mere deluxe version af den klassiske risengrød, vi kender. Den er smagt subtilt til med safran, varme krydderier og vanilje—alle de skønne smage, som vi allerede kender fra julens bagværk og desserter. Denne delikate dessert er ikke bare en fryd for ganen, men også en perfekt afslutning på ethvert festmåltid!

Til 4-8 personer

20 min

60 min

Ingredienser

2 dl risottoris eller grødris

8,5 dl mælk

2,5 dl fløde

1 vaniljestang

1 kanelstang

3 kardemommekapsler

2 tsk. gurkemeje

5-8 safrantråde

1-1,5 dl sukker

½ tsk. salt

50 g smør

2 æggeblommer

Tilbehør

Hindbærstøv

Ristede mandelflager

Fremgangsmåde

1.

Skyl risene i vand og kog dem op sammen med mælk og fløde.

2.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt det til risene sammen med kanelstang, kardemommekapsler, gurkemeje og safrantråde. Smag til med sukker og salt.

3.

Lad risene koge i et par minutter, læg låg på, så det kan nå at blive varmt inden du sætter din gryde i din Cook it. Risene er færdige ca. 60 minutter efter, men kan sagtens stå i længere tid.

4.

Når risene er færdige, tilsætter du smørret lidt ad gangen, mens du rører rundt. Rør æggeblommerne i og rør rundt. Konsistensen skal være helt silkeagtig. Smag til med sukker og evt. en anelse mere salt.

4.

Portionsanret risene, drysset med hindbærstøv og mandelflager over.

Mere for mindre

Vil du gerne spare tid, energi og penge?

Spar op til 70% energi

Bæredygtigt valg for miljøet

Farvel til brændt mad

Energistyrelsen anbefaler Høkasse-metoden

Køb Cook it her

Hartmann & Family

CVR-nr.: 18134799

Følg os på SoMe

Copyright © 2024 Cook it. Alle rettigheder forbeholdt.