+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Gratis fragt

+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Hønsekødssuppe

Kylling

Suppe

Grøntsager

En klassisk kyllingesuppe fyldt med smag og næring. Kog suppen på en hel kylling i ca. 1,5 time, så du får alle de gode egenskaber fra kyllingens knogler. Brug lidt af kødet til suppen, og gem resten til senere måltider – eventuelt i fryseren. En hel kylling rækker til ca. tre middage, så vælg gerne en frilands- eller økologisk kylling for den bedste kvalitet og smag. Det er en perfekt ret at lave på en dag, hvor du har god tid.

Til 4 personer

15 min

60-90 min

Ingredienser

1 hel kylling, ca. 1,3 kg

1 porre

2 store gule løg

1 helt hvidløg

10-15 peberkorn

2 laurbærblade

Ca. 2-3 liter vand

Evt. 1 æggehvide

Ekstra

2 dl vermicelli eller risoni (eller anden suppe pasta)

2 store gulerødder

2-3 stilke blegselleri, skåret i tynde skiver

1 bundt purløg, hakket fint

Salt og peber

Fremgangsmåde

1.

Brug den største gryde du har, som både kan rumme grøntsager og kylling samtidigt med at den kan være i din Cook it. Tag gerne kyllingen ud en time før du går igang med suppen, så den kan nå at få stuetemperatur. Dette forkorter kogetiden på komfuret, alternativt kan du koge suppen i 10 minutter ekstra på komfuret inden du sætter gryden ned i din Cook it.

2.

Rens porre og halver dem. Skræl løgene og skær dem i kvarte. Halver det hele hvidløgshoved, fjern evt de yderste lag af skræl.

3.

Læg din kylling, porrer, løg, hvidløg, peberkorn og laurbærblade i gryden. Fyld gryden op med vand indtil det dækker det hele. Kog det hele op, skum evt af hvis der kommer noget. Læg gerne låg på og kog videre i et par minutter, sæt gryden ind i din Cook It og lad den koge videre. Kyllingen er kogt færdig efter ca 1 time, men kan sagtens stå i 1,5 - 2 timer alt efter hvor mør du vil have din kylling.

4.

Når suppen er færdig med at koge, tager du din kylling ud af suppen. Hold kyllingen lodret hen over gryden, så du får alt den gode suppe der gemmer sig i kyllingen. Læg kyllingen på et fad e.lign. Hvis ikke du vil have en helt klar suppe (også bedre kendt som consommé) kan du springe trin 5 over og gå direkte til trin 6.

5.

Sigt resten af suppen over en sigte eller et dørslag ned i en skål eller en anden gryde. Sæt gryden med den sigtede suppe over på komfuret og kog den op igen. Vil du gerne have en helt klar suppe, kan du piske en æggehvide og tilsætte den den sigtede suppe. Rør rundt mens suppen småsimrer i et minuts tid, sigt suppen endnu engang, så du får æggehvide og evt. andre rester væk.

6.

Skræl gulerødder og skær den ud i mindre stykker. Rens blegselleri og skær den i skiver. Kog din suppe op igen, tilsæt vermicelli og smag den til med salt. Pluk hvad der svarer til ca. 200 g kød fra den kogte kylling og tilsæt det til suppen sammen med gulerødder og blegselleri.

7.

Server suppen rygende varm så snart vermicelli er kogt færdig og dine grøntsager er lidt møre, men stadig har bid. Drys godt med finthakket purløg og server gerne med masser af brød til.

Tips

Du kan sagtens servere suppen uden kød, pluk blot kødet af kyllingen og gem det til en anden dag i fryseren. Brug det som fyld i pitabrød eller i tortillas. Varm det op på en pande med løg, hvidløg, peberfrugter og mexicansk krydderi. Spæder du kødet op med nogle kikærter eller bønner, kan du sagtens få kødet til at række til 2 x aftensmad til 4 personer.

Mere for mindre

Vil du gerne spare tid, energi og penge?

Spar op til 70% energi

Bæredygtigt valg for miljøet

Farvel til brændt mad

Energistyrelsen anbefaler Høkasse-metoden

Køb Cook it her

Hartmann & Family

CVR-nr.: 18134799

Følg os på SoMe

Copyright © 2024 Cook it. Alle rettigheder forbeholdt.