En vegetarisk udgave af den klassiske stroganoff, hvor halloumi giver en dejlig cremet konsistens og fylde. Retten er krydret med paprika og smager fantastisk med en fløjlsblød flødesauce. Ønsker du en klassisk version, kan du erstatte halloumi med oksekød eller kylling. For ekstra tekstur og smag kan du tilsætte grove grøntsager som knoldselleri eller gulerødder til saucen. Server med en sprød grønkålssalat eller andet grønt for et komplet måltid.
Til 4 personer
25 min
15-20 min
Ingredienser
4 spsk. olivenolie
400 g halloumi, i skiver*
2 løg, i tern
200 g markchampignoner, i skiver
250 ml fløde
2 tsk. sød paprika
2 spsk. tomatpuré
2 tsk. sennepspulver eller dijonsennep
1 spsk. æblecidereddike
2 fed hvidløg, finthakket eller revet
½ dl finthakket estragon eller bredbladet persille
Salt og peber
Evt. lidt fond eller vand
Tilbehør
Ris eller kartoffelmos
Grøn salat
*Halloumi er en ost oprindeligt fra Cypern, og har den fantastiske evne at være stegefast, dvs at den ikke smelter helt. Den har til gengæld en lettere knirkelyd, som forsvinder når den bliver varmet igennem.
Fremgangsmåde
1.
Varm en gryde op med lidt af olivenolien og steg halloumi-stykkerne lidt ad gangen på hver side, så de får farve. Tag dem af panden og læg dem til side.
2.
Tilsæt evt. mere olivenolie på panden og svits løgene indtil de er bløde. Tilsæt de skivede champignoner og steg dem i et par minutter.
3.
Tilsæt derefter fløde, paprika, tomatpuré, sennepspulver/dijonsennep, æblecidereddike, hvidløg og estragon. Tilsæt halloumi-stykkerne tilbage i gryden og smag det til med salt og peber.
4.
Kog det hele op, gerne med låg på i et par minutter, sæt den i din Cookit og lad den koge videre i ca. 15-20 minutter. Du kan evt. justere konsistensen af saucen til med lidt ekstra fond eller vand, hvis du synes at saucen er for cremet.
5.
Server din halloumi stroganoff varm sammen med ris eller kartoffelmos, og gerne med en grøn salat til.
Tips
Retten er fyldig i sig selv, men ønsker du at tilsætte kød, kan du sagtens tilføje noget oksekød (ca. 250 g) i små tern eller i strimler. Steg blot kødet sammen med løg og hvidløg, så det lige bliver brunet lidt af.