+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Gratis fragt

+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Congee

Kinesisk

Svinekød

Grød

Congee er en kinesisk risgrød, der fungerer som en mild og relativt anonymt smagende base. Men når du topper den med sprøde svampe, friske forårsløg og sprødt kød, der er intensiveret med ingefær og five spice, forvandles den til en fyldig og uimodståelig ret. Denne kombination af smage og teksturer gør congee til en suppe, du ikke kan holde op med at spise! Den kan tilpasses efter din smag og kan nydes som en let frokost eller en hyggelig middag, hvor den milde risgrød perfekt balancerer de mere intense toppings.

Til 4 personer

20 min

40 min

Ingredienser

Chiliolie

1,5 dl olie, smagsneutral

0,5 dl chili, tørret og knust

Congee

3 stængler forårsløg

15 g ingefær, revet

2 spsk. olie, neutralsmagende

3 dl jasmin eller basmati ris

1,5 liter vand eller bouillon

Salt

Topping

300 g hakket kyllingekød eller svinekød

4 fed hvidløg, revet

40 g revet ingefær

4 spsk. soya sauce

2 tsk. five spice

100 g shiitake svampe eller andre svampe

3 forårsløg

4 spsk. olie, neutralsmagende

Fremgangsmåde

Chiliolie

Varm olien op i en lille gryde og tilsæt chiliflagerne. Lad det bruse i ca. 30 sekunder og tag det af varmen. Hæld i et glas eller en skål og stil det til side.

Congee

1.

Skær forårsløgene i skiver. Tag halvdelen fra og stil dem til side.

2.

Skyl risene i koldt vand indtil vandet er klart.

3.

Varm olien op i en gryde, steg forårsløgene og ingefær indtil forårsløgene begynder at blive bløde.

4.

Tilsæt de skyllede ris til gryden sammen med vand/bouillon og lidt salt. Kog det op, læg låget på så det kan nå at blive varmt, inden du pakker din gryde ned i din Cook it. Lad den koge videre i din Cook it i ca. 30 min. Når der er ca. 10 min tilbage af kogetiden, kan du starte tilberedningen på din topping.

Topping

5.

Bland det hakkede kød med hvidløg, ingefær, soyasauce og fivespice.

6.

Er dine shiitakesvampe meget store, fjern stokken. Skær dem i skiver. Stil til side.

7.

Varm en gryde op med halvdelen af olien og svits svampe indtil de begynder at få farve. Tilsæt resten af forårsløgene så de steger med og bliver bløde sammen med svampene, smag til med lidt salt. Tag dem af gryden og stil til side i en skål.

8.

Tilsæt evt. lidt mere olie til gryden og svits det hakkede kød indtil det er sprødt. Bland evt. sammen med svampene og forårsløgene.

Tips

Se til din congee, kog evt. op hvis suppen er blevet for tynd eller tilsæt lidt mere vand, hvis du foretrækker den lidt mere lind i det. Optimalt skal den have konsistens som en vandet grød. Smag den til med lidt salt.

 

Server suppen sammen med de stegte grøntsager, kyllinge- eller svinekød og crispy chili olie, eller din yndlings chili sauce. 

 

Kan du få fat på crispy chili oil der hedder Laoganma fra din lokale asiatiske købmand, smager det helt fantastisk til. Men du kan bruge en hvilken som helst chili-sauce, eller helt skippe det.

Mere for mindre

Vil du gerne spare tid, energi og penge?

Spar op til 70% energi

Bæredygtigt valg for miljøet

Farvel til brændt mad

Energistyrelsen anbefaler Høkasse-metoden

Køb Cook it her

Hartmann & Family

CVR-nr.: 18134799

Følg os på SoMe