+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Gratis fragt

+2500 glade kunder

Dansk virksomhed

Butter chicken

Kylling

Garam Masala

Indisk

Butter chicken er en aromatisk ret med saftig kylling i en cremet, smørfyldt sauce. Denne variant indeholder masser af Garam Masala, tomater, fløde og cashewnødder. Garam Masala er et klassisk krydderi, der bruges i madlavningen i Indien, Pakistan, Nepal og Bangladesh, hvor retten også stammer fra. Justér mængden af krydderier efter din smag, alt efter hvor krydret du foretrækker den. Perfekt serveret med ris, raita og naan-brød.

Til 4 personer

30 min

40 min

Ingredienser

300 g kyllingebryst eller kyllingelårkød

1,5 dl græsk eller tyrkisk yoghurt 10%

4 fed hvidløg, revet eller hakket

15 g ingefær, revet eller hakket

3 tsk. Garam Masala

75 g smør

2 løg, finthakket

4 fed hvidløg, revet eller hakket

15 g ingefær, revet eller hakket

1 spsk. stødt koriander

2 tsk. stødt spidskommen

2 små eller 1 stor kanelstang

Evt. 2 tsk. chilipulver

2 spsk. tomatpuré

2,5 dl tomat passata (eller hakkede/flåede tomater)

2,5 dl fløde

80 g cashewnødder, finthakket

2 tsk. sukker

Salt

Friske koriander og forårsløg til servering

Fremgangsmåde

1.

Skær kyllingebrystet i mindre stykker. Bland det sammen med yoghurt, hvidløg, ingefær og garam masala. Lad det trække i min. 30 minutter eller natten over i køleskabet. 

2.

Varm en gryde op, smelt smørret og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Steg det i et par minutter eller indtil løgene begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt alle krydderierne og kanelstang, steg i et minuts tid, tilsæt herefter tomatpuré. Når tomatpuréen er stegt af, tilsætter du tomat passata samt de marinerede kyllingestykker inkl. marinaden. 

3.

Lad det hele koge op, tilsæt fløde og finthakkede cashewnødder, smag til med sukker og salt, læg låg på og lad det simre i et par minutter. Bare indtil låget er blevet varmt. 

4.

Stil din gryde med låg på ind i din Cookit, og lad den koge videre i ca. 40 minutter. 

5.

Smag din butter chicken til med salt og evt. sukker inden servering. Server sammen med frisk koriander, finthakket forårsløg.

Tips

Du kan sagtens lave retten vegetarisk ved at erstatte kyllingekødet med hvad der svarer til ca. 300 g af kikærter, blomkål eller halloumi.

 

Retten smager fantastisk dagen efter, når krydderierne og smagene har fået lov til rigtig trække. Det kan holde sig i køleskabet i 4 dage.

Mere for mindre

Vil du gerne spare tid, energi og penge?

Spar op til 70% energi

Bæredygtigt valg for miljøet

Farvel til brændt mad

Energistyrelsen anbefaler Høkasse-metoden

Køb Cook it her

Hartmann & Family

CVR-nr.: 18134799

Følg os på SoMe

Copyright © 2024 Cook it. Alle rettigheder forbeholdt.