Bøf Stroganoff består af stegt kød i en sovs med sennep og sur fløde. Retten stammer oprindeligt fra Rusland og har siden midten af det 19. århundrede vundet popularitet globalt. Opskriften er blevet ændret en del i takt med dens udbredelse, men den forbliver en favorit. Vi forbinder den med hyggelige simreretter i de kolde måneder, hvor den er perfekt tilberedt i din Cook it. Denne ret er ideel til at varme sjælen på kolde efterårs- og vinterdage og kan nemt tilpasses med forskellige ingredienser efter smag. Bøf Stroganoff er ikke kun en lækker middag; den skaber også en hjemlig atmosfære, der bringer familien sammen omkring bordet.
Til 4 personer
30 min
60 min
Ingredienser
600 g oksekød
4 store løg eller 8 mindre skalotteløg
2 fed hvidløg
½ pakke bacon, ca. 50 g
200 g champignon
3-4 gulerødder
Ca. 3 dl væske, som kan være bouillon eller rødvin og evt. lidt cognac.
2 dl fløde
Paprika, 1-2 spsk.
3-4 spsk. mel
2 spsk. tomatkoncentrat
Salt og peber
Fremgangsmåde
1.
Oksekød, bacon og grøntsager skæres i passende stykker. Måske du har købt oksekød, der allerede er skåret ud, det gør det lettere at lave retten.
2.
Bland paprika og mel, og vend kødet i det.
3.
Steg baconen i en stegegryde, men ikke sprødstegt, og læg den til side på en tallerken. Steg derefter gulerødderne, og læg dem til side. Fortsæt med løg og hvidløg, dernæst champignonerne, og læg også det til side. Hæld mere olie i gryden og brun kødet.
4.
Bland derefter alle ingredienserne i gryden, tilsæt tomatkoncentratet og væsken, dvs. rødvin eller fond og evt. lidt cognac. Kødet skal lige være dækket af væsken.
5.
Kog retten op med låg på gryden og lad den koge et par minutter, så du er sikker på, at låget er varmt. Sæt gryden i Cook it. Tilberedelsestiden er meget afhængig af kødet; men du kan smage på kødet efter en halv og en hel times tid og på denne måde tage stilling til, om du synes, det skal have lidt mere.
6.
Når kødet har fået nok, så kog retten op med fløden, og smag til med salt og peber.
Beouf stroganoffen kan pyntes med frisk persille og serveres typisk med kartoffelmos, der også med fordel kan tilberedes i Cook it.